Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

Kindercoaching

Het mooiste wat je kunt worden is ..... jezelf!

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen mooie kanten die mogen ontpoppen, net als een rups tot een prachtige vlinder. Ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen kracht, op zijn eigen tempo. Soms zit je kind niet lekker in zijn vel en merk je als ouder dat er 'iets' is maar kun je de vinger er maar niet op leggen. Of soms loopt je kind vast na een vervelende gebeurtenis waar je kind zelf niet uit kan komen. Dan is het fijn dat je een beroep kunt doen op een kindercoach.

Oranje vlinder op bloem

Wat is kindercoaching?
Kindercoaching is een professionele, laagdrempelige en kortdurende vorm van begeleiding voor kinderen, waarbij het kind centraal staat. De coach lost het probleem niet op maar ondersteunt en begeleidt in het zoeken naar een oplossing van het probleem waar jullie kind tegenaan loopt.
 
Werkwijze:
Ik ga uit van de kwaliteiten van het kind en niet vanuit de problemen die het kind of de omgeving van het kind ervaart. Samen met je kind ga ik op een magische ontdekkingsreis om te kijken waar zijn eigen unieke kwaliteiten en talenten zijn. Soms kunnen deze ergens diep verstopt zitten.
 
Bij deze ontdekkingsreis worden onder andere magische spellen, (allerlei) uiteenlopende creatieve middelen, ontspanningsoefeningen, gedachtekrachtoefeningen, visualisaties en open, eerlijke gesprekken gebruikt om zo handvatten en inzichten te geven. Het maakt je sterk, weerbaar en zelfverzekerd.
Ik zorg voor een veilige en ontspannen sfeer waarin je kind zich open durft te stellen.
Mijn praktijkruimte is aan huis gevestigd. Gewoon aan de grote keukentafel binnen of bij goed weer heerlijk buiten. Alles is bij de hand. Een huiselijke omgeving is voor een kind bekend en werkt daarom vertrouwd. 
 
Herken je dit bij je kind?...
♥ Je kind zit niet lekker in zijn vel?
♥ Je kind heeft weinig zelfvertrouwen?
♥ Je kind is bang om fouten te maken? Hij of zij heeft last van faalangst? 
♥ Je kind heeft moeite met nieuwe situaties?
Je kind heeft moeite om vrienden te maken?
Of wordt buitengesloten op school of bij het sportteam?
♥ Je hebt tig vragen maar je weet niet waar te beginnen?
 
En ik begeleid je kind om...
♥ Zich weer helemaal zichzelf te laten zijn en plezier in het leven te hebben. 
♥ Weer stralend en vol zelfvertrouwen in het leven te staan.
♥ Zich weer sterker voelt en beter voor zichzelf kan opkomen.
Zijn of haar kwaliteiten te laten ontdekken zodat het zelfvertrouwen groeit.
Om te leren gaan met zijn of haar emoties .
Redenen om bij 'het Vlinderrijk' te komen zijn bijvoorbeeld:
Overgevoeligheid, hoogsensitiviteit
(Faal-) angst
Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
Een laag of negatief zelfbeeld
Verlegenheid
Weinig vriendjes
Pesten of gepest worden, buitengesloten worden
Veel ziek zijn, vaak moe zijn
Woede, boosheid of frustratie
Verdriet
Overbelasting, burn-out
Teruggetrokken of aangepast gedrag
Slaapproblemen
Met tegenzin naar school gaan
Zich niet goed kunnen concentreren
Deze lijst is zeker niet volledig omdat ieder kind en elke situatie anders is. Hierdoor zal de hulpvraag van ieder kind anders zijn en dus ook iedere aanpak.
 
 
Hier zijn enkele reacties van ouders en kinderen:
 
• Moeder van dochter 14 jaar: "In Het Vlinderrijk bij Erica is het een hele fijne en veilige plek waar je kind veel leert via spel en creativiteit. Voor nu en de toekomst! Mijn dochter is hier elke keer zo graag naar toe gegaan. 1 Keer zelfs dat ze ziek thuis zat en niet naar school is gegaan en 's avonds toch wilde gaan. Dat zegt mij al genoeg."
 
Moeder (50 jr): "We zochten extra ondersteuning voor onze dochter V. (13 jr) en omdat ze al een positieve ervaring had gehad op het theekransje, dachten we dat juist door de creatieve manier (wat zij ook graag doet), dit een goede vorm zou zijn voor haar om iets belangrijks te leren. En dat heeft goed uitgepakt.
De rust, positiviteit en eigenlijk alles is mogelijk bij jou Erica, was erg fijn. Je mag er bij jou zijn! Dat voelt een kind, mijn kind zonder er over na te denken.
Je hebt onze dochter veel zelfvertrouwen gegeven en haar de mogelijkheden laten zien in plaats van de beperkingen.
Ze heeft geleerd dat ze goed is wie ze is en laten nadenken over wat zij nodig heeft om zich goed te voelen."
 
• Meisje (13 jr): "Ik vond het elke keer erg fijn bij jou. Ik heb veel geleerd maar de grote posters en tekeningen die we hebben gemaakt vond ik het allerleukste. Ik heb ze allemaal in mijn slaapkamer op mijn kast en deur gehangen. Dan kan ik er telkens naar kijken. Ook als het even niet zo goed gaat op school of thuis."
 
• Meisje (12 jr):"Het allerleukste vond ik de middag samen met N. met de rollenspellen. Ik vond het best spannend in het begin, maar ik vond het fijn dat we eerst geoefend headden met de Playmobilpoppetjes."
 
Vader (49 jr) van dochter 13 jr: "Mijn dochter kan weer genieten van de dag ipv angst hebben en steeds zorgen maken. De sessies waren op haar niveau zodat ze het kon vertalen naar iets wat ze snapt en zo kan toepassen."
 
Moeder van dochter 8 jr: "We kenden jou al en het is altijd fijn om ergen te komen waar je al een beetje bekend bent. Door de rust die je uitstraalt was voor mijn dochter erg belangrijk om zich bij iemand op haar gemak te voelen. Je laat het kind aan het woord en samen met de kracht van vragen stellen op het juiste moment, ging ze nadenken over zichzelf terwijl ze pas 8 jaar is. Ze heeft een positiever zelfbeeld gekregen."
 
• I.v.E, moeder van dochter (11 jr.): "Erica's stijl is heel goed gericht op de leeftijd  en problematiek van haar klantjes. Mijn dochter heeft geleerd hoe ze met haar onzekerheid om moet gaan en er is een soort rust bij haar gekomen. Ze is een stuk opgewekter."
 
• Vader van zoon (12 jr): "De persoonlijke, op de persoon toegespitste aanpak sprak ons erg aan en heeft goed gewerkt bij onze zoon. Nu hij al even op de middelbare zit, zien we hoe snel hij in een korte tijd zelfstandig en zekerder is geworden. Zijn eigenaarschap pakt hij goed op. De echte puberteit komt nu om de hoek kijken. Door het traject bij jou heeft het hem zeker bijgedragen hoe R. nu met school omgaat.... erg goed dus."
 
• I.v.D: "Het doet je als ouders goed als je ziet dat je kind sterker wordt door de coachingsessies van Erica. Als ouders kies je voor een bepaald soort hulp voor je kind. De bevestiging dat het de verandering brengt die je had gehoopt, geeft je vertrouwen dat je het als ouder goed hebt gedaan. Je hebt tenslotte niet gestudeerd om ouder te zijn!"
 
 
 
 
Meer informatie?
Neem voor vragen gerust contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ik werk in 'het Vlinderrijk' zowel 1-op-1 als in kleine groepjes.
Kijk voor de verschillende begeleiding en trainingen hieronder voor de mogelijkheden: 

 

Homemeisjemetvlinder

 

"Vlieg mee, gebruik je vleugels en vlieg mee de wijde wereld in op ontdekking."